Groene kamerplanten


Smit kwekerijen is een gespecialiseerde potplantenkwekerij met een groot assortiment aan exotische planten.

Message in the bottle


Naast de al bekende productlijn van Eden Collection presenteren wij u graag onze nieuwste aanvulling hierop

Arrangementen


Naast de groene kamerplanten en de bottle(s) maken we verschillende trendy arrangementen.

Eden collection


Een collectie van trendy, niet bloeiende planten in sierpotten, schalen of plantenbakjes.

Smit Kwekerijen

Smit Kwekerijen is een moderne potplantenkwekerij van groene kamerplanten. Het bedrijf kweekt al meer dan 30 jaar een grote diversiteit aan planten die met zorg verzameld en uitgekozen worden op plekken over de hele wereld. Met meer dan 160.000 m2 en meer dan 200 medewerkers is Smit Kwekerijen een van de toonaangevende kwekerijen in Europa.

De collectie van groene kamerplanten

De groene kamerplanten worden onder het Eden Collection label verkocht, te herkennen aan het bruine etiket. De Eden Collection wordt aangevuld door een Gold Line, een Specials lijn, een Summer Collection lijn en Message in a bottle. Naast Eden Collection worden deze groene kamerplanten ook verkocht zonder label of met een private label.

De collectie ontwikkelt zich door nieuwe planten die door planthunting en/of veredeling aan de collectie wordt toegevoegd. Het assortiment van trendy, unieke groene kamerplanten wordt regelmatig aangevuld, geevalueerd en waar nodig bijgesteld door sanering. Tussen een zaadje of stekje van 'wild groen' en een plant die zich in een huis thuis voelt, ligt meestal een periode van enkele jaren. Ook voegen we niet zomaar planten toe aan de collectie, dat gebeurt alleen als deze onderscheidend is in kleur en vorm of een betere variant van een bestaande plant is.

Inspiratie met groene kamerplanten

We inspireren graag! Groen in huis brengt niet alleen sfeer met zich mee, maar groene kamerplanten zijn ook nog eens goed voor de gezondheid. Planten hebben een luchtzuiverende werking en passen daarom erg goed bij een gezonde leefstijl. Dat is één van de redenen waarom planten niet mogen ontbreken in een huis! En daar helpen we je graag bij. Kijk eens rond op onze website van de Eden Collection (www.edencollection.nl) waar in verschillende woonstijlen verschillende planten te zien zijn en laat je inspireren!

Duurzaamheid van de kwekerij

In de sierteelt worden er door kwekers wereldwijd veel inspanningen geleverd om een schoon en duurzaam product te kweken. Om eerlijke en duurzame bloemen en planten te kweken. Ook als Smit Kwekerijen vinden wij het belangrijk om ons hiervoor in te spannen. Wij zijn begaan met het milieu en streven ernaar onze planten milieuvriendelijk te telen. We gebruiken daarom al jaren geen middelen die onder de groep Neonicotinoïden vallen, omdat gebruik van deze middelen een oorzaak kan zijn van de bijensterfte in Nederland. Daarnaast maken we minimaal gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en maximaal gebruik van biologische bestrijdingsmiddelen, zoals natuurlijke vijanden als roofmijten en sluipwespen.

We zijn aangesloten bij verschillende kwaliteit organisaties en in het bezit van meerdere certificaten.

  • MPS - A
  • MPS - GAP
  • MPS - SQ
  • MPS - productproof

We zijn daarnaast ook founding-father van Benefits of Nature, die een footprint hebben berekend van de groene planten. Deze footprint laat de impact zien van onze planten op het milieu.

 

Fair Flora: duurzame groene kamerplanten

Fair Flora is een organisatie die zich richt op het verkopen van duurzame en eerlijke bloemen en planten. Het nieuwe bloemen- en plantenlabel biedt transparantie over de footprint van sierteeltproducten. Van elk product is de impact op het milieu berekend en wordt er geprobeerd deze impact te verlagen. Samen met acht andere kwekers maken wij hier onderdeel van uit. Voor meer informatie kijk op www.fair-flora.com

 Afbeeldingsresultaat voor fair flora

 

Contact

Algemeen
Siepweg 4
9611 TJ Sappemeer
Tel kantoor: 0598 - 380 800
E-mail: info@smitkwekerijen.nl

Winkel  Smit Natuurlijk
Rijksweg-Oost 107
9611 CE  Sappemeer
Tel winkel: 0598 - 315140
E-mail: winkel@smitnatuurlijk.nl
Website: www.smitnatuurlijk.nl

Openingstijden van de winkel
ma - vrij van 09:00 tot 18:00
Zat van 09:00 tot 17:00